Yaratıcı Fikirler / Bel ve Boyun Ağrısı Neden Meydana Gelir?

Bel ve Boyun Ağrısı Neden Meydana Gelir?

Geri

Bel ve boyun ağrısı neden olur sorusu pek çok insanın merak ettikleri sorulardan birisi haline gelmeye devam ediyor. Bu durumun pek çok farklı sebebi bulunuyor. Ancak genel anlamda bakıldığı zaman söz konusu olan ağrılar genellikle vücudun yanlış konumlandırılması sebebi ile meydana geliyor. Özellikle de çok fazla televizyon izlemek, bilgisayar ya da telefon başında çok fazla zaman geçirmek ve yanlış oturmak ve uyurken yanlış pozisyonda yatmak gibi durumlar söz konusu olan ağrılara ciddi anlamda sebep oluyor.

Bel ve boyun ağrılarının oluşma nedenlerine genel anlamda bakacak olursak bu ağrılar PEMF uygulamaları ile sona erebiliyor. Bel ağrılarının meydana gelmesi ile birlikte kişilerde genellikle yürümekte zorlanma ve topallama gibi durumlar bile meydana geliyor. Aynı zamanda bu durum bacakların uyuşması, tutulma ve hareket etmekte zorlanma gibi olumsuz sonuçları da beraberinde getirebiliyor.

Söz konusu olan ağrıların sona ermesi için hastaların öncelikli olarak gün içerisinde hareketlerine son derecede dikkat etmeleri gerekiyor. Bu durumun yanı sıra PEMF uygulamaları almaları sayesinde bel ağrıları hızlı bir şekilde ortadan kalkabiliyor. Bel ve boyun ağrısı sorunundan kurtulmak için PEMF uygulamaları hastaların hızlı bir şekilde iyileşmelerine yardımcı oluyor.

Bel ve boyun ağrısı konusunda sorun yaşayan kişilerin bu ağrıları yaşama nedenlerinden birisi de kesinlikle duruş bozuklukları oluyor. Özellikle de yanlış oturma ve duruşlar nedeni ile pek çok kişide boyun ağrısı meydana geliyor. Şiddetli bir şekilde meydana gelen boyun ağrıları için kişiler genellikle ağrı kesici ve kas gevşetici haplar kullanıyor. Ancak bu yöntemler hastalarda kısa süreliğine bir etki oluşturuyor. PEMF uygulamaları ise hastalarında bel ve boyun ağrılarından ciddi bir şekilde kurtulmalarını sağlıyor.

Ağrılardan kurtulmak isteyen kişilerin sadece PEMF uygulamaları yaptırmaları yeterli olmuyor. Aynı zamanda gün içerisindeki hareketlerine de oldukça dikkat etmeleri gerekiyor. Örneğin telefona bakmak ya da kitap okuma gibi aktivitelerde bile olsa başın kesinlikle dik tutulması gerekiyor. Yine oturma esnasında ise belin bükülmemesi ve 90 derece olacak şekilde dik oturulması gerekiyor. Aynı zamanda terliyken girilen klimalı ortamlardan ve stresten de uzak durulması ciddi önem taşıyor.

Paylaş